CORDS naar Burgerweeshuis

Ticketmaster
CORDS naar Burger- weeshuis
CORDS naar Burger- weeshuis

CORDS is een alternatieve gitaarrock band, gespecialiseerd in ruige melodieuze liedjes, met zangeres Simone Holsbeek als krachtig middelpunt. CORDS is vooral actief in de jaren 90. Ontdekt door de legendarische BBC DJ John Peel en via zijn fameuze Peel sessions werd een Amerikaanse platendeal gescoord. Het was de tijd van grunge en alternative rock. Nirvana, PJ Harvey maar ook van Sonic Youth, Hole en Pixies. De jaren 90 waren een grote Road Trip voor CORDS; vele tours door de VS, Australie, Europa, maar ook festivals als Lowlands, Roskilde en Sziget werden aangedaan.

CORDS hebben 5 albums uitgebracht en de laatste werd door Steve Albini (o.a. Nirvana) geproduceerd in 1998. Daarna ging de band uit elkaar, na een spetterende finale ondersteund door een groot orkest op het stadsplein van (thuisstad) Deventer in 1999. In Deventer ontvingen zij in 1997 een grote prestigieuze culturele prijs, de gulden adelaar.

In 2010 volgt een reunietour met de originele leden: Holsbeek, Morsink, Fabels. (Pieters is overleden in 2004). Aangevuld met Wubben, en Miedendorp de Bie. Er volgt een nieuw album (Collage) gevuld met outtakes en nieuwe songs. Na deze tour gaat ieder weer zijns weegs…..

Sprong naar 2019: 30 jaar na oprichting van CORDS komt het album Stargazer-(CORDS best of 1990-1999) uit. Een album met de beste tracks van de CORDS, waar je vooral de jaren “90 voorbij hoort komen. Simone is en blijft actief, tourt nog steeds, met rockband Drive By Wire (waar zij onlangs nog een nieuw album mee uitbracht) zowel in het binnen- als het buitenland. De laatste show in het Burger van 2019 is voor CORDS!

CORDS
Datum: 28 december
Zaal: Burgerweeshuis
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek