FROTH naar Vera

Ticketmaster
FROTH naar Vera
FROTH naar Vera

Gevormd in 2013 in Los Angeles, werd FROTH al snel opgemerkt toen hun debuut “Patterns” uitkwam. Oorspronkelijk bedoeld als een kleinschalige cassette release werd het al snel een underground sensatie in de muziekscene in Zuid-Californië en daarop is in 2014 een heruitgave op vinyl uitgebracht.

In 2015 verscheen het tweede album van de band, “Bleak”, dat door de shoegaze soundscapes en krautrock beats een stuk dynamischer klonk. FROTH toerde uitgebreid door de Verenigde Staten en Europa om het album te ondersteunen, en speelde zo met acts als The Drums, Pond and Craft Spells.

Twee jaar later kwam het wat meer experimentele “Outside (briefly)” uit, waarmee ze wederom door Europa tourde, onder andere als support van The Courtneys, hier in VERA.

Nu zijn ze dan geheel op eigen kracht terug, en met nieuw werk. De EP “77”, met o.a. een remix van SUUNS is namelijk op 31 mei uitgekomen. We zijn benieuwd!

FROTH
Datum: Donderdag 5 september
Zaal: Vera
Zaal open: 21:00
Aanvang: 22:00

Ticketmaster