Hanggai naar Luxor Live

Ticketmaster
Hanggai naar Luxor Live
Hanggai naar Luxor Live

De Chinees-Mongoolse band Hanggai maakt een cross-over van rock met traditionele volksmuziek en keelzang. Voormalig punkmuzikant Ilchi uit Beijing hervond zijn roots in Mongolië en richtte de band Hanggai op. Sinds het uitkomen van het veelgeprezen debuutalbum in 2008 is de band vrijwel continu op tour.

De groep maakt zowel gebruik van elektrische gitaren en computers als de morin khuur (een tweesnarige viool) en de tobshuur (een Mongoolse luit). De muzikanten smelten de invloeden uit hun traditionele cultuur en invloeden van westerse muziek als pink Floyd samen tot een nieuw, spannend geheel.

Overal ter wereld worden de albums en liveoptredens van de band opgepikt en lovend ontvangen. Ze speelden op alle grote muziekfestivals zoals Roskilde, Wacken Open-Air, Lowlands en Sziget en waren, bijna tien jaar geleden ook al eerder te gast in Luxor Live!

Hanggai
Datum: Donderdag 7 november
Zaal: Luxor Live
Zaal open: 19:30 uur
Aanvang: 20:00 uur

Ticketmaster