Giant Sand naar Burgerweeshuis

Ticketmaster
Giant Sand naar Burger- weeshuis
Giant Sand naar Burger- weeshuis

Howe Gelb, het enige kernlid van Giant Sand is een Amerikaanse singer-songwriter, producer en muzikant uit Tucson, Arizona. De samenstelling van Giant Sand wisselt voortdurend en veel muzikanten die begonnen zijn bij Giant Sand waren later zeer succesvol met andere bands.

De band bestaat sinds 1985 en Howe Gelb wordt door velen gezien als de godfather van de alternatieve country. Kenmerkend aan Giant Sand zijn de meeslepende lo-fi liedjes met gruizige gitaren, stoffige piano en als middelpunt de donkere stem van Americana-icoon Howe Gelb.

Gelb heeft al jaren een kwantitatief en kwalitatief hoge output en ook dit jaar staat er een release op het programma. Het album ‘Recounting The Ballads Of The Thin Line Men’ komt 20 september uit en hierop gaan Howe Gelb (gitaren, piano) Tommy Larkins (drums) en Thøger Lund (bas) terug naar 1986. Ze hebben het oude vinyl afgestoft en opnieuw uitgevonden. De nummers blijven hetzelfde, maar zijn tegelijkertijd totaal anders. Kom ze horen.

Giant Sand
Datum: 10 november
Zaal: Burgerweeshuis
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek