Giant Sand naar Muziekgebouw Eindhoven

Ticketmaster
Giant Sand naar Muziek- gebouw Eindhoven
Giant Sand naar Muziek- gebouw Eindhoven

Giant Sand, het geesteskind van Howe Gelb, komt zaterdag 9 november 2019 naar Eindhoven. Singer-songwriter Howe Gelb heeft als muzikaal genie al heel wat stof doen opwaaien vanuit zijn woestijnstad Tucson, Arizona. Zijn americana is werkelijk grenzeloos. Maar wie graag in hokjes denkt hoort in Giant Sand een mix van rootsrock, faux jazz, southern folk en mariachi. Halverwege de jaren ’80 en ’90 wist Gelb met Giant Sand de heren Joey Burns en John Convertino aan zich te binden, een decennium voordat de twee Calexico oprichtten.

Nu draait Gelb de tijd terug naar 1986, het jaar van het tweede album van Giant Sand, Ballad Of A Thin Line Man. Howe Gelb, Thøger Lund en Tommy Larkins hebben deze vinylplaat afgestoft en opnieuw uitgedacht. Begraven pareltjes zijn opgepoetst en vechtlustige tirades nieuw leven ingeblazen. Naast het oppimpen kregen de nummers een andere volgorde, werd een aantal weggelaten en zijn er nieuwe toegevoegd. Het resultaat van de re-recording heet dan ook Recounting The Ballad Of The Thin Line Men.

Giant Sand
Datum: 09 november
Zaal: Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek