The Flower Kings & Kayak naar Burgerweeshuis

Ticketmaster
The Flower Kings & Kayak naar Burger- weeshuis
The Flower Kings & Kayak naar Burger- weeshuis

De Zweedse band The Flower Kings, opgericht door gitarist Roine Stolt, zette in de jaren ’90 de symfonische rockwereld op z’n kop. De band speelt pure progrock die teruggrijpt naar de jaren ’70. The Flower Kings heeft in de loop der jaren verschillende bezettingen gekend.Het karakteristieke vloeiende gitaarspel van Roine Stolt, de uitgesproken basloopjes van Jonas Reingold (Steve Hackett) en de soulvolle stem van Hasse Fröberg kenmerken de muziek van The Flower Kings. Samen met nieuwkomers Zach Kamins (toetsen) en Mirko DeMaio (drums) zetten de mannen een indrukwekkende show neer.

Kayak behoorde in de jaren zeventig tot de populaire symfonische groepen van Nederland. Hoewel de muziek aanvankelijk stevig verankerd lag in de symfonische rock zoals die gespeeld werd door groepen als Yes, Genesis en Focus, haalden singles van Kayak toch regelmatig de hitlijsten.
Het grote publiek zal de band kennen van de klassiekers ‘Starlight Dancer’ (1977) en ‘Ruthless Queen’ (1978). Velen zullen ook bekend zijn met rockopera ‘Merlin – Bard of the Unseen’ waarmee zij in 2002 langs de Nederlandse theaters toerden.

Op 12 januari 2018 verscheen het 17e Kayak album, simpelweg ‘Seventeen’ genoemd. De kritieken in zowel binnen als buitenland zijn zeer lovend. De herkenbare Kayak sound, die doet denken aan Saga, Marillion of supergroep Asia, is overeind gebleven.

The Flower Kings
Datum: 06 december
Zaal: Burgerweeshuis
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek