Iris Hond naar de Groenmarktkerk

Ticketmaster
Iris Hond naar de Groenmarkt- kerk
Iris Hond naar de Groenmarkt- kerk

Van 10 t/m 12 oktober strijkt Take Me To Church weer neer in Haarlem. Deze reeks van concerten in kerken is al jaren een begrip in de stad, met nieuwe en gevestigde artiesten om te ontdekken op de prachtigste locaties van de stad. Voorheen waren onder meer Maaike Ouboter, Jonathan Jeremiah, Spinvis en Grandbrothers te zien. Dit jaar zijn de Nieuwe Kerk en de Groenmarktkerk de concertlocaties van Take Me To Church waar op donderdag, vrijdag en zaterdag een bijzonder concert te bezoeken is.

Op de eerste avond presenteren zij Iris Hond speelt Einaudi in de Groenmarktkerk. Pianiste, componiste en zangeres Iris Hond is niet meer weg te denken uit het muzikale landschap. Niet alleen wordt zij internationaal geroemd om haar duizelingwekkend pianospel maar ook weet Iris met haar altijd persoonlijke shows mensen over de hele wereld te inspireren en ontroeren.

Er zijn weinig plekken waar Iris nog niet heeft gespeeld. Van concertzalen als Het Concertgebouw Amsterdam tot in het Gelredome (waar ze in 2009 beide shows van Diana Ross opende). Ook speelt Iris voor mensen die niet naar de concertzaal kunnen komen maar waar muziek wel van grote betekenis voor is; ernstig zieken, vluchtelingen, daklozen.

De ‘Iris speelt Einaudi’ concerten in Het Concertgebouw waren afgelopen maand binnen 24 uur uitverkocht. In januari 2020 start Iris haar nieuwe theatertournee ‘Home’, maar eerst doet zij een rondje langs haar meest geliefde clubs.

Met muziek van Ludovico Einaudi (bekend van de film ‘Intouchable’) die over Iris haar uitvoeringen zei “one of the most beautiful performances of my music” staat zij op (datum) hier bij ons in (zaal).

To watch her hands while she plays is absolutely jaw dropping – Eddie van Halen

Iris Hond
Datum: 10 oktober
Zaal: Groenmarktkerk, Haarlem
Zaal open: 19:30 u
Aanvang: 20:15 u
Tickets

Ticketmaster