Night Beats & Cosmonauts naar Paradiso

Ticketmaster
Night Beats & Cosmonauts naar Paradiso
Night Beats & Cosmonauts naar Paradiso

De Amerikanen van Night Beats maken fuzzy, psychedelische rock en op het podium is het één brok energie. Afgelopen januari verscheen ‘Myth Of A Man’, het vierde studio-album van de band van frontman Danny Lee Backwell, waarop de band het een tandje rustiger aan doet. Dat hoor je bijvoorbeeld op de single ‘Her Cold Cold Heart’ al. The Black Keys’ Dan Auerbach bemoeide zich ook mee met de plaat, en daarvan weten we dat dat eigenlijk altijd wel tot een mooi resultaat leidt.

Cosmonauts is ontstaan uit de liefde die oprichters Derek Cowart en Alexander Ahmadi deelden voor lo-fi en uitgesponnen rockmuziek als die van Brian Jonestown Massacre en The Velvet Underground. Samen met bassist James Sanderson maken ze al sinds 2009 muziek en hebben ze vier albums uitgebracht en een stapel speciale uitgaves gedaan bij het gerenommeerde Burger Records. De nieuwste plaat ‘Star 69’ verscheen eerder dit jaar. Een uitspraak van de band zelf blijft de muziek het beste omschrijven: “Te psychedelisch om punk te noemen en te punk om het psychedelisch te noemen.”

Night Beats & Cosmonauts
Datum: 28 Augustus
Zaal: Paradiso
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00
Tickets

Ticketmaster