The Teskey Brothers naar De Oosterpoort

Ticketmaster
The Teskey Brothers naar De Oosterpoort
The Teskey Brothers naar De Oosterpoort

Neem een flinke scheut old school Motown en voeg daar een snufje rauwe soul en blues aan toe en je hebt het geluid van de boers Josh en Sam Teskey, Brendon Love en Liam Gough te pakken. Het familierecept van The Teskey Brothers uit Australië, dat doet denken aan Wilson Pickett en Otis Redding, roert de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld. Dat smaakt naar meer! Op 5 februari staan ze in de Grote Zaal van De Oosterpoort.

De bluesrockgroep uit Melbourne maakt al tien jaar muziek en dat is te horen aan hun tijdloze mix van Stax-soul en rauwe blues. Doe je ogen dicht en waan je in het diepe Amerikaanse zuiden van de late sixties, waarin soul, blues en rock werden verenigd door brutale crossover-bands als de Allman Brothers Band.

Raspende in whiskey gedrenkte stem
De raspende, in whisky gedrenkte stem van Josh tart alle verwachtingen en laat menig volle zaal vol verbazing achter. Na een rits uitverkochte shows in Australië, veroverden ze LA, New York, Londen en kan Groningen niet achterblijven.

Opzwepende soul
In juli stond de band nog op North Sea Jazz. “De Congo liep zaterdag pas echt vol toen er een er een stevige portie soul en rhythm-and-blues werd geserveerd. Er was zelfs geen doorkomen aan buiten op het plein voor de tent waarin de Australische Teskey Brothers een feestje bouwden. Hun opzwepende soulmuziek klonk vooral zo authentiek dankzij zanger Josh Teskey. Zijn stem is zo machtig en krachtig dat je die van een afstand makkelijk met die van Otis Redding kunt verwarren.” De Volkskrant

The Teskey Brothers
Datum: Woensdag 5 februari 2020
Zaal: De Oosterpoort
Aanvang: 20:00
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster