Morcheeba naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Morcheeba naar Tivoli Vredenburg
Morcheeba naar Tivoli Vredenburg

Op 11 maart 2020 komt de Britse triphop-formatie Morcheeba naar Tivoli Vredenburg Utrecht voor een exclusieve Nederlandse show. Aanstaande zondag is Morcheeba te zien in een uitverkocht Amsterdamse Bostheater, volgend jaar doen ze Utrecht aan.

Met een carrière van ruim 20 jaar en miljoenen verkochte albums wereldwijd is Morcheeba niet weg te denken uit de Britse triphopgolf van de jaren negentig. Waar Massive Attack, Portishead en Tricky vaak een duistere kant en melancholie opzoeken, is Morcheeba juist meer van de behaaglijke melodieën en positieve stemmingen geweest.

Morcheeba werd in 1995 opgericht door de broers Paul en Ross Godfrey en zangeres Skye Edwards. In 1996 verscheen het debuutalbum, getiteld ‘Who Can You Trust?’, maar de derde en vierde plaat (respectievelijk ‘Fragments Of Freedom’ en ‘Charango’) bleken het meest succesvol. In Nederland brak Morcheeba door met het nummer ‘Wonders Never Cease’, dat gebruikt is bij een veelvuldig uitgezonden bierreclame.

Op het meest recente album ‘Blaze Away’ (2018) is duidelijk de herkenbare ‘Morcheeba-sound’ terug te horen. Een heerlijk zomers album met diepe bassen en natuurlijk die onmisbare karakteristieke stem van Edwards. In 2019 brachten ze een deluxe versie van het album uit waarop ze een aantal geremixte versies van tracks op het album hebben toegevoegd.

Morcheeba
Datum: 11 maart
Zaal Tivoli Vredenburg
Zaal open: 19:00
Aanvang: 19:45
Verkoop vanaf 16.08.2019 om 10:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster