Opeth naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Opeth naar Tivoli Vredenburg
Opeth naar Tivoli Vredenburg

De Zweedse metalband Opeth draait al ruim 25 jaar mee, maar vertoont nog geen enkel spoor van metaalmoeheid. Dat komt mede doordat ze zich niet beperken tot een genre: Opeth begon als deathmetalband met prog-invloeden, maar maakte op het album Damnation (2003) een complete switch naar progrock. Na hun laatste plaat Sorceress (2016) en de bijbehorende tour wilde frontman Mikael Åkerfeldt met sabbatical, maar het zwarte bloed kruipt waar het niet gaan kan, en binnen no-time zat hij alweer in de studio. Het resultaat, Opeths dertiende album In Cauda Venenum, verschijnt deze herfst!

De IJslandse rockers van het classic rocktrio The Vintage Caravan weten een geluid neer te zetten die doet denken aan vintage rocklegendes als Black Sabbath, Deep Purple en Led Zeppelin. Het laatste album Gateway (2018) is een poort naar de nostalgische sound van de late sixties en seventies vol groovy en psychedelische melodieën, catchy riffs en metalinvloeden. Met spectaculaire shows op zo’n beetje elke grote Europese festivalweide, van Roadburn tot Roskilde, hebben ze al menig muziekfanaat, journalist en het platenlabel Nuclear Blast voor zich weten te winnen!

Opeth
Datum: 05 november
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster