Big Thief naar Paradiso

Ticketmaster
Big Thief naar Paradiso
Big Thief naar Paradiso

Big Thief deelt intieme verhalen op zorgvuldig gecomponeerde folkrock. De vierkoppige band uit New York debuteerde in 2016 met een overdonderende plaat en keerde in 2019 terug met derde langspeler ‘U.F.O.F.’ om nog meer indruk te maken. Frontvrouw Adrienne Lenker is een behendig verteller, en met haar zachtzoete stemgeluid weet ze altijd te bekoren. Maar schijn bedriegt: zo soepel als de woorden uit haar mond vloeien, zo hard zijn de verhalen die ze samen vormen. Beklemmend soms, ja, maar juist op die momenten is de band er om de luisteraar op te vangen met rauw, melodisch gitaarspel en stevige drums. Big Thief heeft na het uitkomen van ‘U.F.O.F.’ overigens niet stilgezeten; de band kondigde met de nieuwste single ‘Not’ ook nog een tweede album voor 2019 aan.

Big Thief
Datum: 6 Maart
Zaal: Paradiso
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:30

Ticketmaster