Richard Marx naar Muziekgebouw Eindhoven

Ticketmaster
Richard Marx naar Muziek- gebouw Eindhoven
Richard Marx naar Muziek- gebouw Eindhoven

De bijna drie decennia lange carrière van Richard Marx kent ontelbare hoogtepunten. De, in Chicago geboren, performer, songwriter en producer heeft wereldwijd meer dan 30 miljoen albums verkocht. Wie kent zijn bekende hit Right Here Waiting nou niet?

Zijn gelijknamige debuutalbum uit 1987 stond meteen op nummer 8 en bracht vier Top 5 Singles op, waaronder Hold On The Nights en Don’t Mean Nothing, die hem een Grammy nominatie voor Best Male Rock Vocal Performance opleverde. Het album Repeat Offender uit 1989 was nog succesvoller: werd nummer 1 en kreeg een vierdubbele platina status met de twee bekende singles Satisfied en Right Here Waiting.

Maar deze hoogtepunten stopte hem niet. Hij lanceerde een tweede incarnatie als songwriter en producer voor onder andere Josh Groban, NSYNC, Jennifer Nettles, Sara Bareilles en Vince Gill. In 2004 won hij een Grammy voor Song Of The Year voor het nummer Dance With My Father van Luther Vandross.

In 2014 kwam zijn achtste album Beautiful Goodbye uit, vol met nieuw materiaal. Elk nummer op het album bevat een orkestraal element en het opnemen van dit album was, volgens Marx, “een sensatie die groter was dan ooit tevoren. Het zingen van deze nummers bracht, naar mijn mening, de meest moeiteloze zang van mijn opname carrière naar voren.”

Richard Marx
Datum: 08 april
Zaal: Muziekgebouw Eindhoven
Aanvang: 20.15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster