Last In Line naar 013

Ticketmaster
Last In Line naar 013
Last In Line naar 013

Het zou best wel eens kunnen dat de leden van deze Amerikaanse heavy metal band je bekend voorkomen. Last In Line, vernoemd naar het gelijknamige album uit 1984, is namelijk gevormd uit de overgebleven leden van Dio, na het overlijden van leadzanger Ronnie James Dio in 2010. De band begon als eerbetoon aan Ronnie, waarbij ze focusten op het materiaal van de eerste drie albums: ‘Holy Diver’, ‘Last In Line’ en ‘Sacred Heart’. De chemie tussen de bandleden voelde meteen zo vertrouwd, dat Last In Line in 2014 aankondigde de studio in te duiken om hun eigen materiaal op te nemen. In februari 2016 verscheen het eerst album ‘Heavy Crown’. Op dat album is de invloed van Dio nog goed te horen: groots, zwaar, maar altijd melodische heavy metal. Later dat jaar overleed bassist Jimmy Bain onverwacht, wat vanzelfsprekend insloeg als een bom. Na een paar jaar stilte keert Last In Line dit jaar terug met een nieuwe bassist, Phil Soussan (o.a. Ozzy), en een nieuw album: ‘II’. Uiteraard kan je vanavond nieuw materiaal verwachten, maar ook de Dio classics komen nog steeds voorbij.

Last In Line
Datum: za 14 december
Zaal: 013
Zaal open: 19:00u
Aanvang: 19:30u
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster