tindersticks naar De Doelen

Ticketmaster
tindersticks naar De Doelen
tindersticks naar De Doelen

Op 15 november 2019 brengt de Britse cultband tindersticks zijn elfde studioalbum ‘No Treasure But Hope’ uit en in 2020 tourt de groep rondom frontman Stuart A. Staples de wereld rond om het voor te stellen. Op vrijdag 1 mei staat tindersticks in de Rotterdamse concertzaal De Doelen.

In de voetsporen van Leonard Cohen of Nick Cave maakt tindersticks al sinds hun debuut in 1993 muziek die zowel doet denken aan indierock als aan koortsachtige soul noir. Steeds rijk gearrangeerd met strijkers en andere klassieke instrumenten en poëtische teksten die gekleurd zijn door de warme, melancholische stem van Stuart A. Staples.

De band werkt vaak samen met orkesten en hun muziek wordt gebruikt in kunst- en theaterprojecten, zoals voor het Ieperse In Flanders Fieldsmuseum en voor de films van Claire Denis. In 2017 regisseerde Staples zijn eerste film, ‘Minute Bodies: The Intimate World Of F. Percy Smith’. Deze film werd dat jaar vertoond tijdens Motel Mozaique Festival waarbij tindersticks live de soundtrack verzorgde.

tindersticks bestaat ondertussen meer dan 25 jaar en bouwde een ijzersterke reputatie op, zowel live als op hun albums die steevast enthousiast onthaald worden door zowel muziekliefhebbers als de critici. Het nieuwe album ‘No Treasure But Hope’ verschijnt op het vermaarde label City Slang.

tindersticks
Datum: 1 mei
Zaal: De Doelen
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:15
De kaartverkoop start vrijdag 13 september om 10.00 uur.

Ticketmaster