Het Zesde Metaal naar Bitterzoet

Ticketmaster
Het Zesde Metaal naar Bitterzoet
Het Zesde Metaal naar Bitterzoet

West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, de frontman en stuwende kracht achter de vijfkoppige band Het Zesde Metaal. Omdat hij precies weet wat hij met deze taal in combinatie met muziek kan doen, is het geluid van deze rockgroep uit Vlaanderen zo onderscheidend. Cappelles teksten blinken uit qua spitsvondige, welgemikte poëzie en ook live blijkt hij tussen de nummers door een rasverteller. In 2019 treedt Het Zesde Metaal met de nieuwe single ‘Tid Van Ton’ weer in het voetlicht; het is een voorbode van hun nieuwe album ‘Skepsels’ dat op 8 november verschijnt.

‘Skepsels’ wordt de opvolger van het immens succesvolle album ‘Calais’ uit 2016. De bijhorende tournee telde 140 concerten (waarvan er 50 uitverkocht waren), goed voor meer dan 30.000 verkochte tickets. De groep versierde een plaats op festivals zoals Rock Werchter, Cactus en Dranouter en mocht ook 1 gouden plaat en 2 MIA’s in ontvangst nemen. Ondertussen behoren liedjes als ‘Naar De Wuppe’, ‘Ploegsteert’ , ‘Gie, Den Otto en Ik’ en ‘Dag Zonder Schoenen’ tot het collectieve geheugen.

Het Zesde Metaal
Datum: 22 Februari
Zaal: Bitterzoet
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek