Shawn Lee naar Bitterzoet

Ticketmaster
Shawn Lee naar Bitterzoet
Shawn Lee naar Bitterzoet

Shawn Lee komt op 7 februari 2020 naar Bitterzoet, Amsterdam. Op 8 november dit jaar komt zijn soloplaat ‘Rides Again’ uit, zijn eerste solowerk sinds ‘Harmonium’ dat in 2005 enkel in Japan werd uitgebracht. In Amsterdam brengt hij zijn nieuwe muziek ten gehore.

Zijn solowerk zat er al een lange tijd aan te komen: het eerste nummer op de plaat, ‘Wichita’, is zelfs al in 2007 geschreven en opgenomen. Door al zijn andere projecten, zoals Young Gun Silver Fox, was Shawn Lee te druk om aandacht te besteden aan zijn solowerk. Eerder dit jaar besloot hij dat de tijd rijp was om zijn plaat af te maken. Het opnemen was een proces dat snel en soepel verliep tussen alle andere bezigheden en shows door. Het resultaat is een zeer persoonlijk Americana album, gebaseerd op zijn levenservaring. In deze video vertelt Shawn over ‘Rides Again’.

Lee is bekend als bandlid van Young Gun Silver Fox. Samen met Andy Platts gaf hij vorig jaar een tiental shows in Nederland na het uitbrengen van het album ‘Am Waves’. Met hun groovende softpop veroverden ze ons land. Later dit jaar komt de band weer terug voor een show in een uitverkocht Paradiso.

In 2019 vergezelde Lee de Britse soul-folkzanger en componist Jonathan Jeremiah als bandlid op zijn Europese tournee en is hij als drummer en vocalist te horen op zijn meest recente album “Good Day”. Lee is daarnaast zelf ook actief als componist voor diverse films en tv-series. Zijn muziek is te horen in onder andere Ocean’s Thirteen, Confessions of a Shopaholic en CSI: Miami. Ook heeft hij soundtracks verzorgd voor videogames als Sleeping Dogs, Tales from the Borderlands en Bully.

Shawn Lee
Datum: 7 februari
Zaal: Bitterzoet
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
De kaartverkoop start op 27 september 2019 om 10:00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek