Anvil naar Corneel

Ticketmaster
Anvil naar Corneel
Anvil naar Corneel

De Canadese heavy-metalveteranen van Anvil zijn terug! Bekend van powermetal klassiekers als “Metal on Metal” en “Forged in Fire” is de band sinds de vroege jaren ’80 al een zwaargewicht in de metal scène. Na de release van documentaire ‘Anvil! The Story of Anvil’ in 2009 werd er nieuw leven in de band geblazen en kreeg Anvil een terechte cultstatus. In 2020 gaan de Canadadezen op Europese tour, en geven ze slechts vier shows in Nederland…waarvan één in Corneel!

De kiem van Anvil werd in april 1973 in Toronto gezaaid, toen Steve Kudlow en Robb Reiner samen muziek begonnen te maken. In 1978, toen Dave Allison en Ian Dickson zich bij het duo hadden gevoegd, ontstond de band LIPS, waaruit later Anvil voort zou komen. Drie jaar later brachten ze in eigen beheer het album Hard ‘N Heavy uit. Kort daarna tekenden ze een contract met Attic en werd de naam van de band veranderd in Anvil. Begin 2009 verscheen Anvil! The Story of Anvil. De film ontving lovende kritieken en werd een doorslaand succes. Het bezorgde Anvil alsnog de erkenning waar het ruim 30 jaar voor had geknokt. De band trad in de zomer van 2009 op als voorprogramma van AC/DC in diverse Amerikaanse arena’s en op diverse grote festivals, waaronder Rocklahoma in de Verenigde Staten en Download in Engeland.

Anvil
Datum: 10 april
Zaal: Corneel
Zaal open: 20:30u
Aanvang: 21:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek