Insane Clown Posse naar de Efenaar

Ticketmaster
Insane Clown Posse naar de Efenaar
Insane Clown Posse naar de Efenaar

Zo ergens in de jaren negentig kwam er een hele rare bende clowns op het podium. Insane Clown Posse deed precies wat hun naam vermoedde, geschminkt als evil clowns rare raps met een gestoord randje spitten. Horrorcore noemen ze het zelf, en daar is geen letter aan gelogen. Tijdens hun shows spoten ze ook nog eens liters Faygo cola in het publiek. In Amerika hadden ze al snel een grote groep fans, Juggalo’s en Juggalette’s geheten. In Nederland spoelden de verhalen van hun shows pas rond 1997 aan, toen clip van ‘Halls of Illusions’ veelvuldig op de TV kwam. Niet alleen hiphop liefhebbers werden fan, maar Violent J en Shaggy 2 Dope spoten bijvoorbeeld ook Dynamo Open Air 1998 onder met cola. Daarnaast werkten ze samen met Slash van Guns ‘n Roses, Snoop Dogg, Steve Jones van Sex Pistols en Ol’ Dirty Bastard. Dus het is echt niet alleen gekkigheid wat ze brengen. Regenjas aan!

De combinatie met Dope D.O.D. lijkt dan raar, maar de donkere hip hop en agressieve beats van Dope D.O.D. passen naadloos bij de horrorcore van ICP. De Groningse hip hop crew werd zelf door de Amerikanen uitgenodigd om ze te vergezellen op deze Europese tour. Want Dope D.O.D. lijkt wel bekender in het buitenland dan in Nederland. En dat is geheel onterecht, dus hoog tijd om dat te veranderen.

Insane Clown Posse
Datum: 23 januari
Zaal: Effenaar
Aanvang: 20:15 uur
Zaal open: 19:30 uur
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek