Mothers Finest naar de Neushoorn

Ticketmaster
Mothers Finest naar de Neushoorn
Mothers Finest naar de Neushoorn

“They’re too damn funky to be white, they rock too hard to be black!” Mothers Finest natuurlijk! In mei 2020 is het weer tijd voor een pot onvervalste funk rock door dé pioneers!

Een genre toekennen aan het Amerikaanse Mother’s Finest is niet makkelijk! het dichtst wat in de buurt zou komen is “een mix van funk, rock, gospel, R&B, metal en jazz dat muzikale grenzen en negatieve stereotypering overstijgt.” Joyce “Baby Jean” Kennedy, Glenn “Doc” Murdock, Jerry “Wyzard” Seay, Gary “Moses Mo” Moore, John “Red Devil” Hayes en Dion Derek vormen Mother’s Finest: pioniers in de funk.

De band is legendarisch te noemen. In het post-Prince en Red Hot Chili Peppers tijdperk is de combinatie tussen soul, (hard) rock en funk zo vreemd niet. Dat was anders toen Mother’s Finest er in de jaren zeventig mee kwam. In de VS werden ze verguisd: Too damn funky to be white, they rock too hard to be black. Mother’s Finest is de reus op wiens schouders een compleet genre rust. Survivors. Trouw aan hun roots, tot op de dag van vandaag.

Mothers Finest
Datum: 2 mei
Zaal: Neushoorn, Leeuwarden

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek