Ntjam Rosie naar de Gigant

Ticketmaster
Ntjam Rosie naar de Gigant
Ntjam Rosie naar de Gigant

De Kameroenees-Nederlandse zangeres Ntjam Rosie mengt al haar hele carrière op volstrekt natuurlijke wijze jazz, soul en pop met Afrikaanse muziek. Haar unieke stijl bracht haar al op North Sea Jazz en diverse malen in De Wereld Draait Door. In 2017 begon Ntjam Rosie aan een nieuwe fase in haar loopbaan met een albumtrilogie waarvan Breaking Cycles het eerste deel was. Deel twee, Family & Friends, verschijnt eind februari 2020 – eerste single Start Over Again is alvast een lekker vrolijke (en lekker dansbare) vooruitblik. Verwacht vanavond een muzikale cocktail van liefde en grooves!

Voor Ntjam Rosie was muziek letterlijk álles in haar leven. Maar met het verstrijken van de jaren en haar partner- en moederschap besefte ze dat er meer is dan muziek. Door te praten en te luisteren naar familie en vrienden voelt ze zich gesterkt in tijden van twijfel en verwarring. Dit inzicht leidde tot het nieuwe album. Rosie: “Tegenwoordig toets ik mijn gedachten en gevoelens steeds vaker bij familie en vrienden. Dat maakt me een gelukkiger en rijker mens. Dit album is de uiting daarvan. Ik noem het mijn cocktail vol liefde en grooves.”

Family & Friends is het tweede deel van een trilogie die Rosie begon met het album Breaking Cycles uit 2017. Binnenkort vertrekt ze naar haar geboorteland Kameroen om daar te werken aan het afronden van de trilogie. Hoe het derde deel eruit zal zien – een album of een theaterstuk bijvoorbeeld – is nog een verrassing, ook voor Rosie zelf.

Voordat ze op haar negende naar Nederland emigreerde woonde Ntjam Rosie in Kameroen. Ze groeide op met het geluid van trommels, het zingen in de kerk en de onmiskenbare groove van het land. Eenmaal in Nederland bleek ze goed te kunnen zingen. Ze nam zangles, studeerde aan het conservatorium en is sinds 2010 zelfstandig muzikant. Family & Friends is haar zesde studioalbum. Ntjam Rosie speelde op talloze Nederlandse podia en festivals en trad op in inmiddels meer dan twintig landen.

Naast haar eigen muzikale carrière was ze ook te zien in diverse theaterproducties waaronder We hadden liefde, we hadden wapens, met o.a. Huub van der Lubbe. Momenteel staat Rosie op de planken met de voorstelling van het Noord Nederlands Theater Dear Winnie, een voorstelling over Winnie Mandela.

Ntjam Rosie
Datum: 13 maart
Zaal: Gigant

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek