JPEGMAFIA naar Paradiso Noord (extra concert)

Ticketmaster
JPEGMAFIA naar Paradiso Noord (extra concert)
JPEGMAFIA naar Paradiso Noord (extra concert)

JPEGMAFIA is een activistische, excentrieke rapper uit de VS. Hij groeide op in New York, als kind van Jamaicaanse ouders. Als tiener verhuisde hij naar Alabama, alwaar hij in het alledaagse leven te maken kreeg met een agressieve vorm van racisme die hij nog niet eerder had ervaren. Hij vond zijn heil in de militante nummers van Ice Cube – een raplegende die hij altijd al bewonderde. Het inspireerde hem om zelf muziek te gaan maken en in 2015 bracht hij zijn eerste nummers uit. Volgens hemzelf was dat een directe reactie op wat hij zag gebeuren in de straten van Baltimore tussen burgers en politie. Nummers als ‘Mask on the Masters’ en ‘Cops are the Target’ bevatten groezelige vocalen en experimentele beats die zijn woede uitdragen.

Zijn doorbraakalbum ‘Veteran’, dat vorig jaar werd uitgebracht, neemt de luisteraar mee op een reis door het persoonlijke leven van JPEGMAFIA. In september van dit jaar kwam ‘All My Heroes Are Cornballs’ uit, het veelgeprezen vervolg dat zich in het nu afspeelt en bol staat van politieke commentaren. Ook de muziekindustrie moet het ontgelden op zijn nieuwe plaat, want JPEGMAFIA realiseert zich pas sinds kort dat een hoop personen waar hij voorheen fan van was, in werkelijkheid teleurstellend en oneerlijk zijn.

JPEGMAFIA
Datum: Woensdag 26 februari (extra concert)
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek