Kittyhawk Bomber Billies naar Vera

Ticketmaster
Kittyhawk Bomber Billies naar Vera
Kittyhawk Bomber Billies naar Vera

De Kittyhawk Bomber Billies zijn terug! Deze Groningse rockabilly band werd eind jaren ’80 opgericht en bracht de stad en omstreken hun eigen energieke, rauwe rockabilly, psychobilly en rock & roll. Back in the day tourden de mannen, met hun flinke vetkuiven en grote contrabas, met een hearse uit de jaren ’70 door het land en daarmee hebben ze de meeste podia en straten wel gezien. Dertig jaar later en nu is het tijd voor een reünieconcert… en waar anders dan in Vera!?

De band nam ooit een democassette op, maar een waar album kwam er niet van. Inmiddels is de cassette herontdekt door ene Igor in Sint Petersburg en wordt er een daadwerkelijke plaat van gemaakt die dit jaar nog zal verschijnen. Michiel Hoving, gitarist van de band, herken je misschien als maker van de tekenfilmpjes rond Varkentje Rund. Tevens is Michiel samen met Joost Dijkema en Harry Kingma onderdeel van Reverse Cowgirls, een country Americana trio.

Maar er is meer! De Kittyhawk Bomber Billies worden bijgestaan door Bigsby’s Rocketeers, Gravediggers en Flatt Mountain. Een avondje vol rockabilly, psychobilly en rock & roll dus!

Bigsby’s Rocketeers is de rockabilly band van ‘Singing Barber’ Bigsby, bekend als de man achter de gemiddelde vetkuif in Nederland. Tevens was hij de oude roadie van de Kittyhawk Bomber Billies. Door hun “Truck drivin gasspumpin gasoline gulpin steamin Rockabilly” krijg je spontaan zin achter het stuur te klimmen van een jaren ’50 Caddy.

Het Groningse Gravediggers ontstond halverwege jaren ’90 en maakt vlammende psychobilly rock & roll, vergelijkbaar met Johnny Burnette, The Cramps en Reverend Horton Heat. De vonken vliegen er letterlijk vanaf bij hun strakke, snelle en rauwe live-shows.

Tot slot hebben we Flatt Mountain, een bluegrass band uit Meppel die bluegrass traditionals en nummers van o.a. Bill Monroe, Stanley Brothers, Flatt & Scruggs speelt.

Kittyhawk Bomber Billies
Datum: Donderdag 23 januari
Zaal: Vera
Zaal open: 20:30
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek