Alan Parsons Live Project naar Carré

Ticketmaster
Alan Parsons Live Project naar Carré
Alan Parsons Live Project naar Carré

Alan Parsons komt in 2020, na vijf shows in 2019 (Paradiso, De Vereeniging, De Oosterpoort, TivoliVredenburg en 013), opnieuw naar Nederland. Dit keer ter ere van het 40-jarige jubileum van zijn succesalbum ‘The Turn Of A Friendly Card’. Samen met zijn band staat hij op zondag 21 juni 2020 in Koninklijk Theater Carré, Amsterdam.

De componist en producer Alan Parsons begon zijn carrière als muziektechnicus bij Abbey Road Studios en werkte mee aan diverse grote hits van onder andere The Beatles en Pink Floyd. In 1975 richtte hij samen met Eric Woolfson The Alan Parsons Project op en samen scoorden ze monsterhits met nummers als ‘Eye In The Sky’ en ‘Sirius’. In de jaren die volgden kreeg hij grote bekendheid dankzij de combinatie van progressieve rock met in die tijd superieure studiokunstjes. Hij bracht de belangrijkste albums van zijn carrière uit met als eerste ‘Tales of Mystery and Imagination’. Ieder album van het Alan Parsons Project dat hierna volgde, is een oceaan van geluiden, mooie melodieën en tekstuele hoogstandjes die doen denken aan het werk van Pink Floyd, Todd Rundgren, ELO en Genesis. Parsons heeft 11 Grammy-nominaties op zak en wordt vandaag de dag nog steeds gezien als de ‘sonic master of progressive rock’.

Alan Parsons Live Project
Datum: 21 juni
Zaal: Carré
Tickets

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek