Clan Of Xymox naar het Paard

Ticketmaster
Clan Of Xymox naar het Paard
Clan Of Xymox naar het Paard

De unieke sound van Clan Of Xymox: elektronische, melancholische, dromerige new wave, zorgt ervoor dat de band al tientallen jaren meegaat. In de jaren 80 was de Nederlandse band één van de belangrijkste vertegenwoordigers van dark wave. Sinds hun debuut in 1984: ‘Subsequent Pleasures‘, bracht de band maar liefst veertien andere platen uit, waarmee internationaal succes behaalden. Fast-forward naar 2020, en eind Februari brengen de Limburgse dark wave pioniers gloednieuwe single ‘SHE‘ uit, die de toon zal zetten voor het vijftiende album. Op 9 april 2020 is Clan Of Xymox na een lange internationale tour terug in het thuisland en spelen ze in het Paard.

Ronny Moorings is het meesterbrein achter Clan Of Xymox en is van de oorspronkelijke bezetting nog als enige over. Sinds de band tekende bij platenlabel 4AD (U.K.) in de begin jaren 80 heeft de band vele hit- en cultalbums uitgebracht, zoals veelgeprezen platen ‘Creatures‘ (1999), ‘Notes Of The Underground‘ (2001), ‘Farewell‘ (2003) en ‘In Love We Trust‘ (2009).

Clan Of Xymox
Datum: 09 april
Zaal: Paard
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek