The Elvis Concert naar Metropool

Ticketmaster
The Elvis Concert naar Metropool
The Elvis Concert naar Metropool

All hail the King! The King Of Rock ’n Roll natuurlijk: Elvis Presley. Hij zou dit jaar 85 zijn geworden maar in 1977 stierf hij op 42-jarige leeftijd, in de bloei van zijn leven dus en tot groot verdriet van vele fans. Die fans zijn Elvis nooit vergeten en dat geldt zéker voor de mensen die je vanavond op het podium ziet staan tijdens The Elvis Concert 2020. Bandleden Jim Murray en Bob Lanning stonden zelfs met The King himself op de planken!

The Elvis Concert brengt de onmiskenbare Presley sound en alle hits van ‘The King’ live op het podium met ook in 2020 weer een verrassend nieuwe setlist. De nummers worden zo authentiek mogelijk gebracht. Zang is in handen van Dwight Icenhower die de officiële titel Elvis Tribute Artist in ontvangst mocht nemen van Elvis Presley Enterprises, USA.

De combinatie van Dwight Icenhower, een band vol oude en jonge topmuzikanten en een grote selectie onvergetelijke songs, van wereldhit tot albumklassieker, zorgt voor een fantastische avond dus voor muziekliefhebbers in het algemeen, en die-hard Elvis fans in het bijzonder! The Elvis Concert is ‘as close as it gets’!

De band:
Jim Murray – The Imperials werkte met Elvis samen vanaf mei 1966 t/m 1971. The Imperials werkte met Elvis in de studio, o.a. aan de met een Grammy Award bekroonde albums ‘How Great Thou Art’ en ‘He Touched Me’ (Elvis won een Grammy voor de titelsong van beide albums), maar ook verzorgden ze de backing vocals op tournee alsmede de shows in Las Vegas. In 1969 werden ze door de Gospel Music Association uitgeroepen tot “Male Quartet of the Year”. In 2018 werkte Jim Murray mee aan Elvis’ gospelalbum “Where No One Stands Alone” dat postuum werd uitgebracht.

Drummer Bob Lanning werkte voor Elvis in 1970 en is te horen op o.a. het album “Elvis On Stage” en de hit “The Wonder Of You”.

The Velvet Candles zijn uniek. Deze achtergrondzangers komen uit Spanje en doen sterk denken aan The Jordanaires, de backing vocalists die op bijna iedere Elvis hit van de jaren vijftig en zestig zijn te horen. Een fantastische toevoeging aan The Elvis Concert band. Verder op het podium: gitarist Carl Bradychok, pianist Damien Daigneau, e.a.

The Elvis Concert
Datum: 1 mei
Zaal: Metropool, Enschede
Aanvang: 20:30
Zaal open: 19:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek