Nap Eyes naar V11

Ticketmaster
Nap Eyes naar V11
Nap Eyes naar V11

Nap Eyes schrijft het soort rafelige rammelpop dat zich geestverwant noemt van bands als Pavement, The Velvet Underground en Silver Jews. Het expressieve gitaarspel Brad Loughead en de poëtische overpeinzingen van frontman Nigel Chapman geven Nap Eyes echter een uniek karakter. Chapman heeft naast muziek een achtergrond als biochemicus; hij bezit de bijzondere gave om romantische gedachtespinsels te verweven met wetenschappelijke mijmeringen.

Bij de eerste platen leek het alsof Chapman de eeuwig kniezende twijfelaar zou blijven, zijn lijzige stem immer doordrenkt in die typische Weltschmerz. Maar op vorige langspeler I’m Bad Now klonk Nap Eyes zowaar bevlogen en hoopvol, de zin binnen de zinloosheid belichtend. Die lijn trekt de band moedig voort op komende langspeler Snapshot Of A Beginner: de warme lo-fi productie maakt plaats voor een breder uitgemeten geluid, iets meer in lijn met rootsrockbands als The Jayhawks, Big Star of Wilco.

Het voorprogramma vanavond is Naive Set, de Amsterdamse band rondom de Amerikaan Mikey Casalaina. De groep heeft het afgelopen decennium drie wonderschone platen afgeleverd met louter sterke liedjes. Dat de mannen van Nap Eyes ook groot fan zijn is niet zo vreemd: Naive Set put uit een soortgelijke vijver, met ambachtelijke gitaarpop vol subtiele details, speels knipogend naar The Beatles, R.E.M. en Real Estate.

Met komende EP Soft On Terror in aantocht introduceert Naive Set een nieuwe bezetting: weg zijn gitarist Matthias Kreutzer en Arie van Vliet (Lewsberg), maar versterking komt van Jan Schenk, lid van Hospital Bombers en producer van talloze pareltjes uit de Nederlandse indiewereld.

Nap Eyes
Datum: 24 april
Zaal: V11
Zaal open: 21:00
Aanvang: 21:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek