Ambrose Akinmusire Quartet naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Ambrose Akinmusire Quartet naar Tivoli Vredenburg
Ambrose Akinmusire Quartet naar Tivoli Vredenburg

Ambrose Akinmusire is voortdurend op zoek naar nieuwe kaders om vervolgens weer uit te breken. Op meesterlijke wijze weeft hij invloeden uit hiphop, modern klassiek, avant pop, spoken word, kunst en pijnlijke maatschappelijke kwesties in zijn experimentele composities. Akinmusire verrast met zijn genre-overstijgende jazz, met zoveel durf en daadkracht dat je er iedere keer weer van achterover slaat.

Hij kreeg les van Herbie Hancock, Wayne Shorter en Terence Blanchard, won de prestigieuze Thelonious Monk Competition in 2007, werkte samen met Esperanza Spalding, Steve Coleman en Snarky Puppy, was te horen op How To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar en ontving de Paul Acket Award op North Sea Jazz Festival in 2014.

Na de goed ontvangen albums When the Heart Emerges Glistening (2011) en The Imagined Savior is Much Easier To Paint (2014), verscheen in 2018 zijn derde Blue Note wapenfeit Origami Harvest. Over Origami Harvest schreef The New York Times: ‘More than almost any other contemporary improviser, Mr. Akinmusire has invented a way of composing that’s unfixed from jazz’s stickiest conventions.’

Ambrose Akinmusire Quartet
Datum: 20 september
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek