Jennie Lena naar Hedon

Ticketmaster

Jennie Lena en haar opwindende vierkoppige band en achtergrondvocalisten, opgenomen tijdens haar clubtour, presenteerden een setlijst met muziek van haar album To Be Honest en vertolkingen van enkele van haar favoriete liedjes, waaronder Work Song van Nina Simone, Hard Times van Curtis Mayfield en Heartbreak Hotel van de Jacksons. Haar ‘blind audition’ nummer Who’s Loving You ging onmiddellijk viral en daarmee trok ze internationaal de aandacht. De video is inmiddels meer dan 30 miljoen keer bekeken.”

Op haar album, getiteld To Be Honest , combineert ze soul, black gospelkoren en akoestische instrumenten met hiphop beats. Ze schreef, produceerde en coproduceerde dit album in Amsterdam, Los Angeles en New York. Tien songs, tien verhalen: ‘Elk nummer vertegenwoordigt een persoonlijk thema waar ik in mijn leven mee word geconfronteerd’. De worsteling met volwassen worden, eigenwaarde, moederschap, liefde, veranderingen, leven, dood en haar constante strijd tussen pijn en hoop zijn de ingrediënten van haar songs, maar bovenal gaan ze over eerlijkheid en zelfliefde. Jennie volgt haar eigen bumpy road en zoals één van haar muzikale helden (Stevie Wonder) ooit zei: ‘My goal is to use the gift that I was given for the betterment of human kind’. Met haar band weet Jennie iedereen bij de lurven te pakken.

Op haar laatste wapenfeit, de EP Live, Raw and Intimate neemt Jennie Lena een frisse duik in de stijlen waarmee ze is opgegroeid en waar ze van houdt: Soul, Blues en Funk. Door de jaren heen hebben muziekcritici zich verwonderd over de dynamische aanwezigheid van Jennie op het podium. Deze opname is daar een voorbeeld van, maar neemt tevens een andere dimensie aan, er is een band tussen Jennie en het publiek terwijl ze haar hart en ziel op het podium stort. Dit jaar brengt Jennie Lena een nieuw album uit, geproduceerd door Frank McComb. Op de plaat keert Jennie terug naar haar roots, in depth Soul & Blues.

Jennie Lena
Datum: za 18 april
Zaal: Hedon
Aanvang: 20:00
Zaal open: 19:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek