Heavy uit Haarlem naar Patronaat

Ticketmaster
Heavy uit Haarlem naar Patronaat
Heavy uit Haarlem naar Patronaat

Sinds jaar en dag beeft Haarlem van het underground heavy talent. Al meer dan 10 jaar is het Patronaat via Heavy uit Haarlem bezig dit talent een podium te bieden die het verdiend. Na een enorm succesvol en wervelend lokaal festival vorig jaar (organisator John Ruiter vierde toen ook meteen zijn verjaardag), zijn de koppen bij elkaar gestoken en gaan we op vrijdag 8 mei los met een nieuwe editie Heavy uit Haarlem XXL. Het feest met zeven harde bands met een duidelijke Haarlemse link zal net als vorig jaar in 2 zalen plaatsvinden.

Hibakusha is niet alleen ‘Haarlem’s heaviest’ maar ook zeker een van Haarlem’s meest hardwekkende bands. De band werd met de nodige internationale aandacht overstelpt naar aanleiding van debuut-EP ‘Incarnation’. Diverse high-profile shows volgde op festivals als FortaRock, Euroblast en ons eigen Complexity Fest. Na het verschijnen van hun debuut album: ‘Prophet of Numbers’ dendert die trein alleen maar voort. Daarvan is single ‘Krakatoa’ het meest recente wapenfeit.

De kenners zullen zich meteen afvragen, Disquiet, Haarlems? Base of operations van de band is inderdaad Utrecht. Mede omdat de bandleden vooral woonachtig zijn door heel Nederland. Drummer Arthur is toch echt een Haarlemmer te noemen, daarom de stevige Haarlemse link. Disquiet maakt Melodische Thrashmetal van de bovenste plank. Verwacht rete strakke riffs een puik energieke show waar je je hoofd echt niet stil bij kan houden.

Tussen 1987 en 1994 was Brutal Obscenity Haarlems metal-trots. De crossover thrash groep besloot in 2015 een eenmalige reünie te organiseren in festivalvorm. Wat een avond was dat! Nu vijf jaar later gaan ze het nog eens extra dik overdoen.

In het Patronaat heeft de vurige thrash metalband Hallowed Fire eerder als support van Evil Invaders en Distillator de zaal platgewalst. Sindsdien hebben ze op vele shows en festivals (waaronder Baroeg Open Air) de messcherpe thrash aan de wereld getoond. Sinds een jaar is de Haarlemse bassiste Maxime toegetreden tot Hallowed Fire en hebben we besloten deze band te adopteren als Haarlemse band. Bovendien verscheen in januari de gloednieuwe EP ‘Pillars Of Lies’ en die is meer dan het checken waard!

Illuster is een nieuwe Haarlemse band die het randje op zoekt van ambience en dodelijke blastbeats. Live wordt je meegezogen in verhaallijnen, soms met een donker randje, soms balancerend op het toelaatbare van heftigheid. Haarlem kent vele talenten, hier een nieuwe ster aan het Post Metal firmament.

Onvervalste Haarlemse heavy thrash crossover; door sommigen verguisd, door anderen geliefd. Remain Untamed bestaat sinds 2016 en bestaat enerzijds uit bandleden die je de klappen van de zweep echt niet hoeft uit te leggen, maar ook uit bandleden die bij deze band voor het eerst een gitaar in de hand namen in een live situatie.

Tenslotte speelt de jonge band Obstruktor z’n allereerste show ooit. Dit driekoppige monster staat garant voor een verfrissende mix van thrash, speed en death metal.

Heavy uit Haarlem
Datum: Vr 08 mei
Zaal: Patronaat
Zaal open: 19:00 u
Aanvang: 19:30 u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek