Joan As Police Woman naar Parkstad Limburg Theaters

Ticketmaster
Joan As Police Woman naar Parkstad Limburg Theaters
Joan As Police Woman naar Parkstad Limburg Theaters

De Amerikaanse singer-songwriter Joan As Police Woman heeft een muzikaal CV waar menig muzikant jaloers op is. Zo werkte ze samen met o.a Rufus Wainwright, Beck, Placebo en Damon Albarn. In 2006 besloot ze solo op pad te gaan en nu komt de, volgens The Economist “een van de beste muzikanten van de 21ste eeuw”, naar Parkstad Limburg Theaters Heerlen met een gloednieuwe tour.

De multi-instrumentaliste begon haar carrière als klassiek geschoolde violiste maar al snel vielen andere genres als art-punk, pop, jazz en R&B ook bij haar in de smaak. Haar songs bevatten alle smaken van het muzikale palet met intense nummers, die van subtiel naar stevig en van licht naar donker vliegen. Het concert zal in het teken staan van haar nieuwe album ‘Cover Two’ dat in mei gereleaset zal worden. Maar dat niet alleen, ook steekt ze songs uit haar eigen indrukwekkende oeuvre in een nieuw jasje. ‘Cover Two’ is haar tweede cover album waarop ze de meest bijzondere nummers covered en hervormt. Zelf zegt ze hierover:

“Het recreëren van bestaande nummers is een echte uitdaging voor mij, in het bijzonder nummers waar ik helemaal gek op ben. Ik begin met de vraag ‘Waarom houd ik eigenlijk van dit nummer?’ Deze elementen hervorm ik dan of soms laat ik dingen weg om opnieuw op deze elementen te focussen met een frisse blik’. Come here/hear!”

Joan As Police Woman
Datum: 9 mei
Zaal: Parkstad Limburg Theaters
Aanvang: 20:30 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek