Swedish Death Candy naar Merleyn

Ticketmaster
Swedish Death Candy naar Merleyn
Swedish Death Candy naar Merleyn

Swedish Death Candy bestaat uit vier Britten die, wanneer je ze ziet, totaal niet bij elkaar lijken te passen, maar gezamenlijk tot een heerlijke explosieve cocktail van garagerock, stoner, psychedelica en moddervette grooves komen.

De live optredens kunnen op het eerste gehoor heerlijk chaotisch zijn, maar zijn altijd gestructureerd waarbij het liedje nergens uit het oog wordt verloren. Het wilde en gelijknamige debuut was explosief en stond bol van de psychedelische garagerock met de nodige psych en fuzz elementen. De nieuwe plaat ‘Are You Nervous?’ laat een wat volwassener en progressiever geluid horen, met de nodige uptempo stoner invloeden. Alsof de Londenaren op een geheel natuurlijk wijze het gat tussen Oh Sees en Queens of the Stone Age weet op te vullen. Nog immer gruizig en psychedelisch, maar met pakkende en gevarieerde melodieën. De band was absoluut één van de hoogtepunten op Sonic Whip 2019. Dat doet uitkijken naar een eigen show in Merleyn. Liefhebbers van bovengenoemde namen en bijvoorbeeld ook Ty Segall en Them Crooked Vultures moeten zeker eens hun oor te luister leggen bij deze band.

Swedish Death Candy
Datum: 10 april
Zaal: Merleyn
Zaal open: 21:00u
Aanvang: 22:00u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek