Tawiah naar Paradiso

Ticketmaster
Tawiah naar Paradiso
Tawiah naar Paradiso

Tawiah verscheen voor het eerst ten tonele in 2007. De destijds nog piepjonge zangeres, vers afgestudeerd van de in Engeland zeer gerenommeerde BRIT-school, kwam opeens in het middelpunt van de belangstelling te staan in de hippe Londense jazzscene door de hulp van Gilles Peterson en zijn radiozender Worldwide FM. Vanaf dat moment ging het voor de wind met de carrière van de zangeres: zo werd ze door sterproducer Mark Ronson, die destijds de hitlijsten domineerde met zijn nummer ‘Valerie’ met Amy Winehouse, gevraagd om op tour te gaan als leadzangeres van zijn liveband. Tussen de bedrijvigheid door bracht ze in 2008 haar debuut EP ‘Jodi’s Bedroom’ uit, maar tot een volledig album kwam het toendertijd helaas niet.

In de periode tussen toen en nu is er veel gebeurd: Tawiah tourde ruim 2,5 jaar met Mark Ronson, tekende bij het grote label Warner, maar voelde zich niet thuis in de gehaaide wereld van de grote platenmaatschappijen en de popmuziek. Ze nam de tijd om zichzelf te leren kennen en is nu, tien jaar na haar doorbraak, eindelijk terug met haar debuutalbum met de toepasselijke naam ‘Starts Again’.

Op het album gaat ze terug naar haar Ghanese roots en onderzoekt ze haar identiteit als een zwarte, queer vrouw, opgegroeid in een zeer religieuze familie in Zuid-Londen. Muzikaal gezien hoor je sterke invloeden van soul, gospel, r&b, jazz en elektronica, en zingt ze indringende teksten met haar prachtige, loepzuivere stem. Op dinsdag 14 april geeft de Londense zangeres een concert in Paradiso. Ze was voor het laatst in Amsterdam te zien op het Super-Sonic Jazz Festival in 2017, waar ze in de Duif speelde met Moses Sumney.

Tawiah
Datum: Dinsdag 14 april
Zaal: Paradiso
Zaal open: 21:45
Aanvang: 22:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek