Villagers of Ioannina City naar Doornroosje

Ticketmaster
Villagers of Ioannina City naar Doornroosje
Villagers of Ioannina City naar Doornroosje

Koningsdag vieren ze in Doornroosje dit jaar in Griekse sferen. De experimentele psychedelische/rockband Villagers of Ioannina City (V.I.C) uit Griekenland is in eigen land al ongekend populair. De band speelt daar inmiddels voor duizenden mensen. Ook in Nederland zijn de spaarzame shows die de band tot nu toe heeft gedaan zeer druk bezocht.

Hun unieke geluid bestaat uit een mix van post-stoner rock met een grote dosis Griekse traditionele muziek uit Epirus. De muzikale traditie van de regio wordt gekenmerkt door polyfonie en het gebruik van klarinet. Het geluid van de band versmelt traditionele muziek met moderne psychedelische vormen. Onlangs is hun nieuwe album ‘Age of Aquarius’ uitgebracht. Het is heavier dan de voorganger ‘Riza’, maar de traditionele instrumenten zijn nog steeds aanwezig. Ook live wordt de band bijgestaan door dit exotische instrumentarium. Liefhebbers van 1000mods, Mars Red Sky, Monkey3 dienen hun oren te spitsen, want dit is verplichte kost.

Villagers of Ioannina City
Datum: 27 april
Zaal: Doornroosje
Zaal open: 20:00u
Aanvang: 20:30u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek