Lena Chamayan naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Lena Chamayan naar Tivoli Vredenburg
Lena Chamayan naar Tivoli Vredenburg

In het begin was er een betoverende stem – puur en diepgaand- uit de hoofdstad van Syrië, Damascus, als een echo van een verloren Levant. Dat was het geluid van haar eerste twee albums, ‘Hal Asmar Ellon’ en ‘Shamat’, gevuld met oosterse jazz waarmee Lena Chamayan zowel in het oosten als in het westen de harten oproerde.

In 2011 vertrok ze naar Parijs, de ‘andere hoofdstad’ van de Arabische cultuur. Hier woont ze tegenwoordig, als zowel Armeniër als Syriër, in een dubbele diaspora.

Met haar muziek blaast Lena folkloristische muziek nieuw leven in met moderne stijlen en arrangementen, waardoor een link wordt gelegd tussen oosterse klassieke muziek en hedendaagse wereldmuziek. Lena is een van de weinige bekende oosterse vrouwen die zelf haar nummers schrijft en produceert, instrumenten bespeelt en zingt.

Haar muziek vertegenwoordigt een wereldtaal die rituelen, culturen en herinneringen samen brengt. Chamamyan’s oprechte en hunkerende zang brengt je naar een andere gevoelswereld; soms melancholisch, soms speels en verrassend, maar altijd goed voor een onvergetelijke ervaring.

Lena Chamayan geeft voor het eerst in haar muzikale carrière samen met haar band een eigen concert in Nederland. Dit concert wordt mede georganiseerd door Gharib Ali en de Stichting Dreaming of Syria.

Lena Chamayan
datum: 21 november
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek