Ben Wendel naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Ben Wendel naar Tivoli Vredenburg
Ben Wendel naar Tivoli Vredenburg

De Canadees-Amerikaanse saxofonist Ben Wendel geldt al bijna twintig jaar als een van de vormgevers van de moderne jazzscene. Vanavond presenteert hij een nieuw album met zijn High Heart-band, waarin een paar van de meest toonaangevende jazzmusici van dit moment samen komen: Gerald Clayton (Roy Hargrove, Ambrose Akinmusire, Kendrick Scott), Shai Maestro (Avishai Cohen, Chick Corea), Nate Wood (Kneebody, Wayne Krantz), Joe Sanders (Charles Lloyd, Christian Scott) en Michael Mayo (Herbie Hancock, Theo Bleckmann).

Als medeoprichter van jazzcollectief Kneebody stond Wendel aan de wieg van de hedendaagse fusion waar ook artiesten als Louis Cole en Snarky Puppy toe behoren. Daarnaast werkte hij in de afgelopen twee decennia samen met jazzgrootheden als Joshua Redman en Tigran Hamasyan, maar ook met popartiesten als Snoop Dogg en Prince.

De veelzijdigheid waardoor Wendel’s carrière zich kenmerkt, is duidelijk terug te horen in zijn spel. Moeiteloos wisselt hij complexe ritmes met virtuoze lijnen af, zonder daarbij ooit het doel van de compositie uit het oog te verliezen. ‘Het gemak waarmee de Amerikaan speelt, de prachtige sound en de vlijmscherpe techniek zijn van uitzonderlijke klasse,’ aldus Jazzism.

Enkele van de artiesten die hij vanavond meeneemt zijn geen vreemden voor TivoliVredenburg. Zo presenteerde Shai Maestro tijdens Transition 2019 zijn ECM album The Dream Thief en staat hij tijdens Transition 2020 met Erik Truffaz op het podium. Gerald Clayton schitterde afgelopen jaar in de bezettingen van John Scofield en Charles Lloyd.

Ben Wendel
Datum: 3 november
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 19:00
Aanvang: 20:15

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek