Jan Akkerman naar Luxor Live

Ticketmaster
Jan Akkerman naar Luxor Live
Jan Akkerman naar Luxor Live

Close Beauty is het nieuwe album van Jan Akkerman! Zijn befaamde en karakteristieke Akkerman-sound loopt als een rode draad door twaalf gevarieerde composities. Met dit album bewijst hij dat hij nog steeds tot de absolute top van de Nederlandse gitaristen en componisten behoort.

Jan Akkerman
Jan Akkerman behoort al 55 jaar tot de meest gerespecteerde gitaristen van Nederlandse bodem. Hij speelt in internationaal vermaarde groepen als Brainbox en Focus en treed vanaf 1976 op onder zijn eigen naam, dan wel met zijn eigen Jan Akkerman Band. Het toonaangevende Engelse muziekblad Melody Maker roept hem in 1973 uit tot Beste gitarist ter wereld, boven o.a. Eric Clapton en Jimmy Page. Altijd weet hij op eigen wijze elementen uit rock, jazz, blues, klassiek en dance te combineren.

Net als de muziek op het negentiende studioalbum onder zijn eigen naam, zijn de shows van Akkerman fris, energiek en onvoorspelbaar. Als authentieke improvisator laat hij nog steeds zien én horen waartoe hij in staat is. Zijn passie voor de gitaar deelt hij niet slechts met zijn huidige bandleden, maar bovenal al jarenlang met zijn wereldwijde publiek.

Jan Akkerman
Datum: 16 april
Zaal: Luxor Live
Zaal open:19:30u
Aanvang: 20:15u

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek