Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band naar Paradiso Noord

Ticketmaster
Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band naar Paradiso Noord
Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band naar Paradiso Noord

De ‘James Brown van Ghana’, zo wordt Gyedu-Blay Ambolley ook wel genoemd. Met zijn volvette afrofunk geluid, dat hij simigwa-do noemde, brak hij in 1973 door in de Ghanese muziekscene. Zijn funky, jazzy en soulvolle benadering van highlife sloeg in als een bom. In de zestiger jaren speelde hij in de Uhuru Dance Band, en leerde onder meer van Ebo Taylor. Met Taylor richtte hij in 1974 The Apagya Show Band op. Inmiddels zijn we ruim 40 jaar en 30 albums verder en is Ambolley een levende legende. Niet voor niets duikt zijn muziek op op veel hippe re-issues, van iets obscuurder als Afrodisiac tot labels als Soundway en Analog Africa. Begin 2019 deed hij met zijn eerste Europese tour al Paradiso Noord aan, nu is hij met zijn Sekondi Band terug voor weer een avond vol groovy afrofunk en highlife.

Gyedu-Blay Ambolley & his Sekondi band
Datum: Zondag 12 april
Zaal: Paradiso Noord
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek