Eric Vloeimans feat. Licks & Brains naar Tivoli Vredenburg

Ticketmaster
Eric Vloeimans feat. Licks & Brains naar Tivoli Vredenburg
Eric Vloeimans feat. Licks & Brains naar Tivoli Vredenburg

Vanavond nodigt trompettist Eric Vloeimans de bigband Licks & Brains voor een tweede keer uit in Tivoli Vredenburg. Na het succes van de EP presentatie Electric Minds in oktoberstaat dit keer Vloeimans’ muziek centraal. Speciaal hiervoor worden de composities van Vloeimans in een bigband-jas gestoken: groots en swingend. “De bijzondere aanpak, energie en sound van Licks & Brains creëert een hele nieuwe sfeer rondom mijn muziek”, aldus Vloeimans.

Ook het repertoire van Licks & Brains wordt niet achterwege gelaten. Onder de bezielende leiding van Rolf Delfos maakt de bigband muziek waarvan de stijl het best omschreven kan worden als een bigband a la New Cool Collective. De achttienkoppige band maakt een dansbare mix waarop blazers, elektronische grooves en het avontuurlijke spel van Vloeimans organisch samenvloeien in stukken die zich bewegen tussen een flinke dosis jazz, afrofunk, minimal music, soul, funk en dance. “Met de stukken van Vloeimans verkennen we nieuwe muzikale paden waar andere big bands zich doorgaans niet aan wagen,” aldus Licks & Brains.

Eric Vloeimans feat. Licks & Brains
Datum: 15 april 2021
Zaal: Tivoli Vredenburg
Zaal open: 20:15
Aanvang: 21:00

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek