Kim Gordon naar Paradiso

Ticketmaster
Kim Gordon naar Paradiso
Kim Gordon naar Paradiso

Kim Gordon (1953) ”The Godmother of Grunge” brak in de jaren tachtig door als medeoprichter, bassist en zangeres van de legendarische New Yorkse experimentele noiserockband Sonic Youth. De band wordt tot op heden geroemd als de grondlegger van de muziekgenres grunge en alternative rock en daarmee het geluid van onder andere Pearl Jam en Nirvana.

Na het uiteenvallen van Sonic Youth in 2011 en diverse succesvolle zij-projecten zoals de bands ’’Harry Crews’’, ’’Free Kitten’’ en ’’Body/Head’’ en een carrière in de beeldende kunst en de mode, bracht ze eind 2019 haar langverwachte soloalbum ’’No Home Record’’ uit.

No Home Record
”No Home Record” is Gordon’s eerste solowerk ooit. Op het album mixt ze genres als experimentele rock en noise met een hedendaags en toegankelijker popgeluid. Het album werd enthousiast ontvangen door critici en door Pitchfork beoordeeld met een 8,4.

Sonic Youth en Paradiso
Sonic Youth heeft een speciale band met Paradiso. De vierkoppige groep speelde voor het eerst in de Grote Zaal in 1986 en kwam door de jaren heen meerdere malen terug voor een aantal bijzondere concerten, waaronder op het Tegentonen Festival en het Holland Festival. Sonic Youth speelde in 2004 voor het laatst in Paradiso.

Kim Gordon
Datum: Maandag 25 mei
Zaal: Paradiso

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek