Victor Rice naar Burgerweeshuis

Ticketmaster
Victor Rice naar Burger- weeshuis
Victor Rice naar Burger- weeshuis

Victor Rice is terug met een nieuw album getiteld ‘Drink’. Het is het vervolg op “Smoke” en gaat verder waar dit laatste album stopt. Hij creëerde een nieuw muziekgenre dat hij “Samba Rocksteady” noemde, waarbij hij Ska en Rocksteady vermengde met Braziliaanse Samba-Rock.

In april van dit jaar zal het Victor Rice Septet het nieuwe album in Europa uitbrengen. Rice is al meer dan 30 jaar actief in de scene met o.a. het spelen van bas voor de Skatalites , Desmond Dekker, Laurel Aitken, de Easy Star Allstars en het NY Ska-Jazz Ensemble. Hij heeft platen geproduceerd voor de Slackers, Hepcat, Moon Invaders, Dr. Ring Ding, Soothsayers en nog tientallen anderen.

Sinds zijn verhuizing naar São Paulo heeft hij non-stop gewerkt. Hij bleef reggae en ska-muziek produceren voor verschillende internationale acts, waaronder Firebug (Brazilië), The Moon Invaders (België), The Stingers ATX (VS), The Japonicans (Japan) en Chris Murray (Canada), Pitshú (alias Alberto Matondo Manzambi), Cedric Brooks en Buford O’Sullivan (VS). Hij won twee Latijnse Grammy’s voor zijn productiewerk met zangeres Tulipa Ruiz in 2015 en de iconische Elza Soares in 2016.

Velen kennen Rice van zijn remixwerk, met honderden voorbeelden op zijn YouTube-kanaal en van zijn solo optredens met zijn Strikkly Vikkly Dub System. Vandaag staat hij met het Victor Rice Septet op het podium, een collectief van muzikanten uit legendarische bands als The Moon Invaders, The Caroloregians, Stubborn Allstars, The Scofflaws en Easy Star Allstars om het nieuwe album voor te stellen.

Victor Rice
Datum: 01 mei
Zaal: Burgerweeshuis
Zaal open: 20:00
Aanvang: 20:30

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek