Tom Misch en Yussef Dayes naar Carré

Ticketmaster
Tom Misch en Yussef Dayes naar Carré
Tom Misch en Yussef Dayes naar Carré

Op zondag 10 mei presenteren Tom Misch en Yussef Dayes hun gezamenlijke album ‘What Kinda Music’ tijdens een show in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. ‘What Kinda Music’ is een uniek project waarvoor muzikant en producer Tom Misch en jazz drummer Yussef Dayes de handen ineen hebben geslagen. Op het nog te verschijnen, gelijknamige album vermengen de twee talentvolle muzikanten hun eigen stijlen tot een mix van vloeiende elektronica, progressieve jazz en vintage hiphop. Vorige maand werd de titeltrack ‘What Kinda Music’ uitgebracht. Het album verschijnt op vrijdag 24 april, net als de documentaire die het creatieve proces over het maken van de plaat weergeeft.

Over de samenwerking met Yussef Dayes zegt Tom Misch: “Yussef comes from a more experimental background, and he has a lot of loose, crazy ideas. I know how to write a catchy melody, but with interesting chords and have a good understanding of popular song forms, so I think I streamlined those ideas and made them accessible.” Yussef Dayes vertelt op zijn beurt: “As a musician you’re always looking for contemporaries who can push you and challenge you and make you better. I instantly felt that with Tom – he was such a gifted musician, and so prolific”.

De 24-jarige Tom Misch uit Londen brak door met zijn verfrissende mix van pop, hip-hop, soul en elektronica. In 2018 bracht hij zijn eerste studio album ‘Geography’ uit, waarmee hij in de top 10 van de Britse hitlijsten belandde. Eind 2018 stond hij twee keer in een uitverkocht Paradiso Amsterdam.

De Londense drummer Yussef Dayes wordt gezien als een van de pioniers in de UK jazz scene. Hij verwierf bekendheid als de ene helft van het geroemde jazz-funk duo Yussef Kamaal. Samen met Kamaal Williams maakte hij ‘Black Focus’: een van de meest bejubelde en toonaangevende jazzplaten van 2016. Vorig jaar stond Yussef Dayes nog op het Super-Sonic Jazz Festival Amsterdam.

Tom Misch en Yussef Dayes
Datum: Zondag 10 mei 2020
Zaal: Koninklijk Theater Carré, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur
De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 13 maart om 10.00 uur

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek