Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man on Earth naar Parkstad Limburg Theaters

Ticketmaster
Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man on Earth naar Parkstad Limburg Theaters
Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man on Earth naar Parkstad Limburg Theaters

De ‘Breder dan klassiek’ nieuwjaarstournee van Amsterdam Sinfonietta, waarin het strijkorkest samen met een artiest van buiten de klassieke wereld uit de comfortzone treedt, is inmiddels een begrip in Nederland. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden. Voor deze tour werkte Amsterdam Sinfonietta eerder samen met bijvoorbeeld Rufus Wainwright, Typhoon, De Dijk en in de laatste editie (januari 2020) met Jonathan Jeremiah.

Voor de editie van januari 2021 heeft Amsterdam Sinfonietta de Zweedse singer-songwriter Kristian Matsson uitgenodigd, beter bekend onder de artiestennaam The Tallest Man on Earth. Met slechts zijn stem en een gitaar krijgt hij iedere zaal gegarandeerd stil. Op een avond bespeelt hij wel tot tien gitaren, van akoestisch tot banjo. Vorig jaar verscheen zijn vijfde album ‘I Love You’. ‘It’s a Fever Dream’, waarmee hij op wereldtour ging. De concerten met Amsterdam Sinfonietta zullen bestaan uit het rijke oeuvre van The Tallest Man on Earth, aangevuld met klassiek stukken en een aantal zeer speciale covers.

The Tallest Man on Earth
The Tallest Man on Earth is de artiestennaam van Kristian Matsson, een singer-songwriter uit Dalarna, Zweden. Matsson groeide op in Leksand en was zanger van de indie-band Montezumas. In 2006 bracht hij een solo-EP uit, waarmee zijn solocarrière begon. Sinds 2006 bracht Matsson vijf albums en twee EP’s uit, die hij thuis opnam en produceerde.

Zijn muziek werd in het begin vaak vergeleken met die van Bob Dylan, maar zijn latere werk ademt ook de sfeer uit van o.a. The War On Drugs en Mumford & Sons. Hij staat bekend om zijn charismatische optredens. Op YouTube startte Matsson de zelfgeproduceerde videoserie ‘The Light in Demos’, waarin hij nieuwe nummers en covers lanceert.

Amsterdam Sinfonietta
Amsterdam Sinfonietta is in 1988 opgericht en inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamisch en virtuoos ensemble dat optreedt over de hele wereld. Het strijkorkest speelt onder leiding van artistiek leider Candida Thompson en wordt geroemd om zijn innovatieve programmering en hechte samenspel.

Met de jaarlijkse concertreeks ‘Breder dan klassiek’ gaat het orkest een samenwerking aan met artiesten van buiten de klassieke wereld, waarbij beide partijen uit hun comfortzone stappen. Elk jaar weer mondt dit uit in een spannende kruisbestuiving tussen totaal verschillende muzikale werelden.

Amsterdam Sinfonietta & The Tallest Man on Earth
Datum: 10 januari 2021
Zaal: Parkstad Limburg Theaters

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek