Algiers naar Doornroosje

Ticketmaster
Algiers naar Doornroosje
Algiers naar Doornroosje

Via optredens in Merleyn en Valkhof Festival verwelkomen we Algiers ditmaal in Doornroosje. De genres die de Amerikaanse band aantikt, zijn niet op twee handen te tellen. Post-punk, rock in de traditie van MC5, bij vlagen psychedelisch, electronisch, noisy en industrieel maar ook doorspekt met soul, gospel en blues. Altijd met gevoel voor timing en melodie: via pianostukken, dub naar gitaarexplosies, zware synths en uptempo beats. Het geluid van Algiers is volstrekt uniek.

De uit Atlanta, Georgia afkomstige band bracht als trio hun titelloze debuutalbum (2015) en opvolger ‘The Underside of Power’ uit op het smaakvolle Matador Records. Ondertussen is Algiers een kwartet en bracht begin 2020 hun derde album ‘There Is No Year’. De naam van de band komt trouwens voort uit de film ‘The Battle of Algiers (1966), een film over het verzet tegen het Franse kolonialisme in Algerije. De teksten van frontman Franklin James Fisher zijn gebaseerd op zijn eigen jeugdervaringen met racisme in het Zuiden van De Verenigde Staten. Hij legt hiermee een vinger op een groter probleem welke anno 2020 nog immer speelt.

Algiers
Datum: 24 augustus
Zaal: Doornroosje

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek