King’s X naar de Boerderij

Ticketmaster
King’s X naar de Boerderij
King’s X naar de Boerderij

Deze podiumbeesten zijn er weer klaar voor! King’s X combineert prog metal, funk en soul met uitgekiende vocale arrangementen. Met hun indrukwekkende liveoptredens openden zij voor stadionconcerten van Iron Maiden, AC/DC, Scorpions, Pearl Jam en Mötley Crüe en speelden op het Woodstock ’94-festival

De roots van King’s X gaan terug naar 1979 toen bassist Doug Pinnick en drummer Jerry Gaskill samen muziek gingen maken. Later ontmoetten zij gitarist Ty Tabor en de Amerikaanse rockband King’s X was een feit. King’s X bracht sinds 1987 regelmatig platen uit maar na “XV” (2008) bleef het even stil. Niet dat deze muzikanten stilzaten: ze bleven toeren en live optreden. Maar een nieuw album gaat er dan toch komen. Drummer Jerry zegt hierover: ‘Het is een tijd geleden dat we een plaat hebben gemaakt. Ik wil niet gewoon een nieuw King’s X-album maken; het moet het beste worden, wat daar ook voor nodig is. Ik wil erin geloven. En ik geloof erin dat dit het juiste moment is. ‘Let’s do this thing’.

King’s X
Datum: 11 september
Zaal: Boerderij

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek