Moddi naar de Lutherse Kerk

Ticketmaster
Moddi naar de Lutherse Kerk
Moddi naar de Lutherse Kerk

De Noorse Pal Moddi Knutsen, Moddi in het kort, maakt progressieve folkliedjes die klinken als een subtiele middenweg tussen Björk en Damien Rice. Geïnspireerd door eigenzinnige freak-folk en politiek protest bracht hij in 2010 zijn debuutalbum Floriography uit, waarna de cult status vanzelf volgde. Op 23 september komt de liedjesmaker uit Noorwegen naar Groningen voor een concert in de Lutherse Kerk.

Moddi
Moddi begon zijn carrière als autodidact, hij leerde zichzelf accordeon en gitaar spelen. En niet geheel zonder succes, op 5-jarige leeftijd was Pal Moddi Knutsen al te horen op de lokale radio. Vanaf zijn 18e nam hij de artiestennaam Moddi aan en bracht hij verschillende albums uit.

Politiek
Gedurende zijn hele carrière vraagt hij aandacht voor politiek en milieukwesties. Het resulteerde in het in 2016 uitgebrachte project Unsongs met 12 nummers die in 12 landen verboden zijn. Zijn laatste album Like in 1968 is een ode aan het jaar 1968 en brengt een belangrijke boodschap met zich mee: “It’s never too late to start dreaming again.”

Moddi
Datum: Woensdag 23 september
Zaal: Lutherse Kerk, Groningen

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek