Toots & The Maytals naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Toots & The Maytals naar De Oosterpoort
Toots & The Maytals naar De Oosterpoort

Al sinds de jaren 60 levert zanger en frontman Frederick Nathaniel ‘Toots’ Hibbert samen met The Maytals een essentiële bijdrage aan reggae muziek uit Jamaica. Toen ze in 1968 het nummer Do The Reggay uitbrachten, hadden ze naast een hit ook meteen een primeur te pakken: ze waren de eerste muzikanten die het woord ‘reggay’ (reggae) gebruikten.

Meer dan 50 jaar verder hebben ze daar classics als 54-46, Monkey Man, Funky Kingston en Pressure Drop aan toevoegen. Hun recordaantal van 30 nummer één hits in Jamaica is nog steeds ongeëvenaard. Toots and The Maytals staan bekend als de pioniers van het genre, met een mix van funky, soulvolle reggae, ska en rocksteady. Ondanks deze legend status is het nog lang geen tijd om te stoppen; in 2019 sloot de band zich aan bij platenlabel Trojan Jamaica en een nieuw album is in de maak. Op 2 september staan ze live on stage in De Oosterpoort, to do the reggay!

Toots & The Maytals
Datum: Woensdag 2 september
Zaal: De Oosterpoort

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek