Mark Olson naar Metropool

Ticketmaster
Mark Olson naar Metropool
Mark Olson naar Metropool

Er zijn maar weinig muzikanten die het alt.country- en americana-genre zo nadrukkelijk hebben beïnvloed als Mark Olson. Mijlpalen als ‘Hollywood Town Hall’ (1991) of ‘Tomorrow The Green Grass’ (1995) zijn tijdloze meesterwerken. Olson tourt al weer enkele jaren met de Noorse zangeres en multi-instrumentaliste Ingunn Ringvold. Samen met haar maakte hij inmiddels 2 albums ‘Good-bye Lizelle’ (2014) en ‘Spokeswoman of the Bright Sun’ (2017).

Hij maakt in zijn composities en live performances graag gebruik van alternatieve stemmingen en unisono zang gevolgd door harmonieën. Hij woont nu in de Californische woestijn met zijn vrouw Ingunn Ringvold. Mark en Ingunn touren bijna elk jaar internationaal. In juni verschijnt zijn nieuwe album ‘Magdalen Accepts the Invitation’ Het is een album vol fijne songs met licht psychedelische uitvoeringen, de voor Olson zo kenmerkende samenzang en bijzondere instrumentatie.

We gaan er vast het nodige van horen en verwachten ook zeker nummers uit de tijd dat Mark nog full time Jayhawk was. Maar met Mark weet je het nooit. Eén ding is zeker: mooie avond!

Mark Olson
Datum: 04 februari 2021
Zaal: Metropool, Enschede

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek