Dom Flemons en J.D. Wilkes naar Burgerweeshuis

Ticketmaster
Dom Flemons en J.D. Wilkes naar Burger- weeshuis
Dom Flemons en J.D. Wilkes naar Burger- weeshuis

Dom Flemons en J.D. Wilkes zijn twee artiesten met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht. Vanavond staan ze samen in het Burgerweeshuis.

DOM FLEMONS
Dom Flemons staat bekend als The American Songster, omdat zijn repertoire bijna honderd jaar aan Amerikaanse folklore omvat. Flemons is muziekwetenschapper, historicus, platenverzamelaar en multi-instrumentalist. Dom wordt beschouwd als een expert op de banjo, fife, gitaar, mondharmonica, percussie, quills en rhythm bones. Hij trad op met toonaangevende muzikanten zoals Mike Seeger, Boo Hanks, Taj Mahal, Old Crow Medicine Show en Guy Davis. Flemons reisde de afgelopen tien jaren als muzikant door heel Amerika en ver daarbuiten, en gaf optredens met traditionele folk- en rootsmuziek. Hij trad onder andere op in de Carnegie Hall en de Grand Ole Opry, maar ook op het Newport Folk Festival.

J.D. WILKES
De karakteristieke voorman van The Legendary Shack Shakers is multi-instrumentalist en speelt behendig banjo, gitaar en mondharmonica. Naast muzikant is hij ook filmmaker en visueel ontwerper. Hij werkte in het verleden samen met grootheden als Merle Haggard, John Carter Cash, Mike Patton en Hank Williams III. Zijn laatste solo album heet ‘Cattle in the Can’ en hier staan eigen interpretaties op van traditionele ‘mountain music’. Pure bluegrass & folk met een touch van hilbillymuziek, swamp en rockabilly.

Dom Flemons en J.D. Wilkes
Datum: 20 december
Zaal: Burgerweeshuis

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek