Rob Dekay naar De Oosterpoort

Ticketmaster
Rob Dekay naar De Oosterpoort
Rob Dekay naar De Oosterpoort

Singer-songwriter Rob Dekay maakt eigenzinnige, Nederlandstalige en soulvolle countrypop. Poëtische teksten en poppy deuntjes, wanneer je de liedjes van Rob hoort krijg je ze niet snel weer uit je hoofd. Hij werkte samen met Akwasi, Dio, Daniel Lohues, Ilse DeLange, Guus Meeuwis en Diggy Dex. Op 26 maart staat de opvallende verschijning met de tatoeages en hoed uit Deventer in de Binnenzaal van De Oosterpoort.

Rob Dekay schrijft en zingt eigenzinnige Nederlandstalige popmuziek. Zijn sound is het beste te omschrijven als soulvolle country-pop. Sterke melodielijnen zorgen met Rob’s opvallende stemgeluid voor aanstekelijke nummers. In teksten schakelt hij moeiteloos tussen kleine en grote vraagstukken, maar altijd met de pen van een poëet.

Rob Dekay
Rob stopt op zijn vijftiende met school en gaat werken; van stratenmaker tot vuilnisman. Zijn vrije tijd gaat helemaal op aan zijn grote liefde, muziek. Dat merken ook zijn beste vrienden, die hem aansporen om volledig voor de muziek te kiezen. En zo geschiedde.

De banjo en mandoline in de hoofdrol
Zijn talent wordt al snel opgemerkt. Er volgen samenwerkingen met Akwasi, aan wiens eerste soloalbum Rob een grote bijdrage levert. Gevolgd door een periode waarin hij met Dio op alle grote festivals in Nederland speelt. Maar daarna is het de hoogste tijd voor eigen ambities. In 2016 verschijnt de debuutplaat Alles Gaat Voorbij. Rob heeft een hand in alle facetten van de release. Van het schrijven, opnemen en produceren van de liedjes tot aan het artwork en het bedenken van videoclips. Op het album zijn roots en country-invloeden te horen, de banjo en mandoline spelen de hoofdrol.

Daniel Lohues en Ilse DeLange
In 2018 tekent Rob bij Modestus Records, het platenlabel van Guus Meeuwis. Hij voegt zich hiermee bij artiesten als Rowwen Hèze en Bjorn van der Doelen. Op het label verschijnen de singles Vol Van Elkaar en Je Hoeft Het Niet Alleen Te Doen. Die laatste schrijft Rob samen met Daniel Lohues en Ilse DeLange. Zij neemt ook de tweede stem op het nummer voor haar rekening.

Nieuwe single Rob Dekay ‘Laat Los’
Dat de samenwerking met Ilse Delange en Daniel Lohues pareltjes voortbrengt blijkt wel uit de nieuwe track Laat Los die vandaag het levenslicht ziet. De ballad laat het kenmerkende geluid van Rob horen, ditmaal gecombineerd met een meeslepend strijkarrangement van de hand van Frank van Essen (o.a. Martin Garrix en Matt Simons).

Rob Dekay
Datum: Vrijdag 26 maart
Zaal: De Oosterpoort

Koop je tickets hier.


Ticketmaster
MuziekMuziek